onsdag 29. september 2010

Dag én - hard facts

OK. Så iforigårs plukket jeg ca 13 kg druer. Ca 1 kg Druer type små og søte, og ca 12 kg druer, type store og sure. Forskjellen fra ifjor var at sukkerinnholdet var byttet om mellom de to druesortene, med henholdsvis 18 og 14 i sukkerinnhold (Brix). Etter knusing, var Brix kun på 14, altså med et alko-potensiale på 7-8 %. Dette er ikke nok for at en vin skal holde seg over tid, og jeg måtte derfor tilføre 850 gr sukker (etter tabell i boka mi).

Tilsammen fikk jeg 10-11 liter druemost, men siden stor-druene ikke var særlig modne, fikk druejuicen en svært lite rødfarge; blir det det en rosé mon tro??

Jeg tilsatte 2,5 svoveltabletter (av merket Kargus). 1-2 gr DUX, en type enzym for å få ut mer saft og farge fra skallene; og i strid med godboka, gjær og gjærnæring. Dette gjorde jeg fordi i en bruksanvisning som fulgte med kjemikaliene, stod det nettopp dette. Og da kjører jeg på det. (I boka står det at man skal vente med gjær til dag 2.

Så rørte jeg rundt, la et håndkle over dunken, type plast - og - lar det stå til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar